marți, 15 mai 2012

Beagle


Este un caine de talie medie cu un corp proportionat,armonios,un pic mai lung decat inalt.Are craniul un pic bombat,lat, botul este de lungime medie, patrat, cu un nas negru. Ochii sunt mari , distantati, ovlai si au culoarea caprui. Are urechi mari, lungi , late , cu varfuri rotunjite , lasate. Coada este purata ridicat, de lungime medie, cu varful usor curbat. Blana are un par scurt, des, aspru. Are in general culorile intalnite la copoi.Poate fi bicolor , alb si rosu in toate nuantele , dar poate fi si tricolor ( baza alba , capul maroniu si spatele negru).
Este un caine plin de energie, vioi, prietenos, curajos, inteligent, vigilent, cu o fire independenta. Iubitor si prietenos cu stapanul, accepta cu usurinta copiii, chiar si strainii sunt acceptati. Nu are probleme cu alti caini sau alte animale din gospodarie.
Acest caine se simte cel mai bine in aer liber, intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Se poate acomoda si intr-un apartament langa un stapan activ, dar are nevoie zilnic de plimbari lungi, de alergat liber pentru a-si consuma energia si a sta linistit in casa (in caz contrar se plictiseste si se poate apuca de stricat). Are tendinta de a deveni obez daca mananca prea mult. Poate pleca de langa stapan daca simte miros de vanat. Are nevoie de socializare, dresaj.
 Fiind un caine cu o fire independenta este mai bine ca dresajul sa fie facut de o persoana cu experienta, cu rabdare. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, fara a fi dur sau sever. Trebuie invatat de mic sa vina la comanda pentru a nu pleca de unu singur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu