joi, 17 mai 2012

Husky Siberian




Husky siberian este un caine de talie medie, cu blana deasa si dubla.Originar din Siberia, acest caine este agil, alert, inteligent si prietenos.Este un caine de marime medie rapid, suplu si are o eleganta deosebita in miscare.Siberianul se distinge printr-un crop bine imblanit, urechi drepte, vigilente si o coada stufoasa, ca de vulpe.Este apt de a cara incarcaturi usoare, la o viteza moderata , pe distante lungi.Proportiile corpului sugereaza un echilibru intre putere, viteza si rezistenta.Cainele se simte bine in hamuri, fiind foarte sigur pe el , iar performantele sale sunt evidente.Masculii sunt puternici , dar niciodata greoi.Femelele au o structura mai fina, dar de asemenea, puternica si,la fel ca si masculii,dau impresia ca forta si rapiditatea lor nu au limite.Husky siberian isi utilizeaza cu masura resursele, economisind cu foarte mare chibzuinta energia.
Ochii acestui caine sunt migdalati, moderat distantati si sunt dispusi usor oblic.Exista o conceptie gresita potrivit careia toti cainii din rasa husky siberian au ochii de culoare albastra; acestia pot avea nuanta ochilor de culoare albastra, caprui , de culoarea chihlimbarului sau pot fi chiar ceacari (un ochi de culoare albastra iar alt ochi de culoare caprui). Urechile sunt ridicate si putin distantate una de cealalta , acestea fiind situate in varful capului.
Corpul este bine proportionat, musculos,este imbracat de o blana dubla compusa dintr-un puf interior des si lanos si un par exterior , moale si lung , blana care ii confera o rezistenta extraordinara la temperaturi scazute. Coada este lunga si stufoasa , aceasta fiind purtata sub forma de secera.Laba piciorului, bine dezvoltata, lata , este prevazuta cu par printre degete.Intreaga sa conformatie se presupune ca este rezultatul cizelarii efectuate de clima din Alaska.
Husky-ul siberian este un caine ce are o greutate corporala de 20 - 27 kg la mascul si de 16 - 23 kg la femela si o inaltime la nivelul greabanului de 53 - 60 cm la mascul si de 51 - 56 cm la femela.
Husky-ul siberian este un caine nobil si prietenos,insa in acelasi timp indraznet si alert.Nu are sub nici o forma calitatile unui caine de paza si aparare, nu este suspicios fata de straini si nici agresiv cu alti caini.Este ganditor si independent, cerinta vitala pentru un caine de sanie, care trebuiesa actioneze corect pentru a nu pune in pericol viata sa si a stapanului.Cainele matur este rezervat, are o atitudine demna, inteligenta si un caracter energic.Intotdeauna este dispus la munca sau la joaca, ceea ce il recomanda ca si un bun caine de companie. Nu se simte bine singur, fiind un caine de haita.
Husky-i siberieni sunt animale care stiu sa se faca placute si au o capacitate extraordinara de a se adapta diverselor stiluri de viata.Agreeaza climatele temperate si reci si adora spatiile largi in care poate hoinari; totusi, si cei care sunt crescuti in apartament o duc bine.Husky siberian este prietenos si nu este renumit ca fiind un caine galagios sau agresiv.Deoarece ei au fost, initial , creati pentru a calatori pe distante lungi, au o energie debordanta si adora sa faca miscare.Husky siberian se intelege foarte bine cu copii sau cu alti caini.Aceasta rasa este indicata persoanelor care detin pentru prima data un animal de companie si care se pot acomoda nevoilor de miscare si de intretinere ale cainelui.Totusi, husky-ul trebuie tinut sub control tot timpul, deoarece este o fire curioasa , avand tendinta de a se pune in pericol tot timpul.Husky siberian este un caine inteligent , agil si usor de dresat.
Husky-ul siberian se simte cel mai bine in ambiantele racoroase.Pentru a preveni declansarea unor grave probleme de sanatate , acesti caini nu trebuie lasati afara mai mult de cateva minute , in zilele calduroase.
Desi, ei au tendinta de a-si mentine blana curata, aceasta ar trebui periata zilnic pentru a stimula circulatia de la nivelul foliculilor pilosi.Trebuie sa stiti ca husky naparleste continuu.
In general, despre husky se poate spune ca sunt caini foarte sanatosi , desi au unele probleme specifice de sanatate.Este vorba de unele afectiuni ale ochilor , cataracte si distrofii ale corneei, afectiuni ce trebuie atent urmarite si tratate imediat.De asemenea, nu au o toleranta foarte mare la caldura, asta si datorita provenientei lor, astfel ca in lunle deosebit de calduroase trebuie tinuti intr-un loc racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu