miercuri, 16 mai 2012

Rottweiler







Rottweiler- ul este un caine de talie medie , de culoare neagra cu pete ruginii pe obraji si bot , labe si membre. Crescatorii de rottweiler vizeaza un caine de o mare forta, negru acoperit cu marcaje clar definite - asa zisele puncte de foc - a caror putere si aspect nu duce lipsa de noblete si care este deosebit de bine adaptat pentru a fi un caine de companie , serviciu sau de lucru. Exista si o varietate de rottweiler roscata cu pete maron. Blana sa este formata din fire de par de lungime medie, drepte si destul de aspre. Capul acestuia este lat cu botul rotunjit , bine dezvoltat si urechi triunghiulare , lasate. Nasul este mare si negru. Ochii sunt de culoare inchisa, cu o expresie de loialitate si bunavointa. Buzele sunt negre iar mucoasa acestora este pigmentata.Corpul acestui caine este masiv si puternic , musculos si atletic. Rottweiler - ul poseda o forta considerabila si are un piept adanc si lat. Coada necesita sa fie taiata ( scurtata in lungime) ramanand cu una sau doua vertebre coccigiene ( piese osoase ale coloanei vertebrale ).
Se sustine ca ar exista doua tipuri de caini rottweiler :
- rottweiler -ul german se pare ca este mai scund , mai indesat si are un cap mai mare si mai butucanos;
- rottweiler -ul american este mai inalt cu picioare mai lungi si capul sau este mai putin butucanos.
Rottweiler - ul este un caine cu o personalitate puternica. Este calm, usor de dresat si educat, curajos si devotatat familiei sale.Este un caine extrem de protector , aparandu- si familia cu inversunare. Sunt luptatori puternici , care par a fi imuni la durere.Sombru, ponderat, loial , sigur pe sine, rottweiler-ul necesita stapani care il pot domina si manipula.Dresajul ferm si meticulos este esential pentru acest caine, altfel puteti sfarsi prin a avea un caine extrem de puternic , independent si peste masura de agresiv. Este un caine de paza nativ , cu un caracter bland si usor de cizelat.
Sunt foarte inteligenti si si-au dovedit abilitatile in cadrul intitutiilor politienesti , militare sau vamale de-a lungul multor secole. Acest caine necesita multa companie si timp pentru socializare pentru a avea cu adevarat un exemplar reusit. Prietenii si rudele familiei sunt , in general , primiti cu entuziasm. Strainii nu pot trece mai aproape de trotuar. Latratul este de asemenea rezervat pentru intrusii nedoriti.
Un rottweiler este intotdeauna sigur pe sine. Manifesta o mare dorinta de a proteja casa si familia si este un caine inteligent , cu o duritate extrema si adaptabilitate , cu o vointa puternica de a lucra , ceea ce il face potrivit mai ales ca si companion , paza sau caine utilitar. 
Ca la orice rasa, comportamentul potential periculos este , de obicei , rezultatul educatiei iresponsabile a proprietarului , a tratamentului plin de abuzuri, neglijare sau lipsei de socializare.Expertii recomanda ca acesti caini sa beneficieze de instruire si socializare extinsa, lucruri esentiale pentru toti rottweler-i . Rottweiler-ilor nu le face bine sa stea legati tot timpul. Ei sunt caini de lucru si necesita o ocupatie, de aceea nu se recomanda acest caine oricui.
Acest caine nu prea este indicat familiilor cu copii mici din cauza fortei si posibilei intolerante la poznele copiilor. Rottweiler-ul se bucura sa fie singurul caine al familiei. Poate fi agresiv cu alti caini de aceea este recomandat ca in spatii publice acesta sa fie tinut in lesa. 
Va accepta pisicile si alte animalute de casa atata timp cat a avut o experienta pozitiva cu acestea in timpul copilariei.Rottweiler-ul se va acomoda sa traiasca intr-un apartament , daca i se acorda suficient timp si spatiu pentru miscare.
Din cauza taliei lor , dresajul trebuie instituit de timpuriu, inca de cand cainele este mic si trebuie luat in serios pentru a va putea asigura ca exemplarul dumneavoastra nu va deveni agresiv.Dresajul poate fi unul usor daca este facut de cineva cu experienta.Rottweiler-ul poate uneori sa incerce sa preia conducerea , dar daca va avea o mana forte care sa il ghideze va deveni un caine foarte bun in toate sensurile.
Boli frecvente sunt : displazia de sold, torsiune stomacala precum si unele probleme cu ficatul.Exista exemplare la care pot aparea probleme in asimilarea calciului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu