marți, 15 mai 2012

Basset hound


Aceasta rasa de caini descinde dintr-o veche rasa franceza Basset de Artois. Este un cainede talie medie,cu picioarele scurte,un corp lung, piept lat si adanc , gat gros si puternic.Are un cap mare, craniul rotund,tample plate,bot lung cu un nas mare si negru.Ochii sunt adanciti in orbite , sunt de marime medie, culoare inchisa , cu pleoapa inferioara atarnanda si cu aspect trist.
Urechile sunt mari,lungi , atarnand in falduri libere, ele fiind indoite spre interior.Coada este lunga,groasa la baza si ascutita,este usor curbata la varf,purtata mai mult ridicat.Blana are un par des,neted,scurt si moale.Poate avea orice culoare specifica copoilor dar mai frecvent intalnita este combinatia de maro,negru si alb.
Este un caine sociabil,calm,jucaus,cu un puternic simt olfactiv,inteligent, curios, dar are si un caracter independent.Este devotat stapanului, este jucaus si sociabil in preajma copiilor,este prietenos chiar si cu strainii dar daca simte un pericol latra.
Se intelege bine si cu alti caini si alte animale.Are un nivel scazut de activitate si se multumeste cu plimbari scurte.
Ii place sa traiasca in aer liber,intr-un spatiu ingradit unde se poate misca in voie , dar se poate acomoda si intr-un apartament daca i se ofera miscarea zilnica de care are nevoie pentru a sta cuminte in apartament.
Dresajul trebuie facut cu rabdare si sa fie ferm, consecvent pentru a-l face sa raspunda la comenzi,caci are o atitudine independenta.Trebuie invatat de mic sa vina la chemare deoarece ii place sa cutreiere de unul singur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu