marți, 15 mai 2012

Dog Argentinian


Este un caine de talie mare, cu un corp dreptunghiular, puternic. Capul este rotund, mare, cu un bot scurt si lat, cu un nas mare, negru cu posibile pete roz. Urechile sunt de marime medie, lasate din nastere si care pot fi taiate pentru a sta ridicate. Ochii sunt usori oblici, migdalati si de culoare inchisa. Coada este lunga si purtata atarnat cu varful usor intors. Blana are un par scurt, des de culoare alba. Este un caine inteligent, iute, curajos, perseverent, puternic si indraznet. Devotat si afectuos cu familia, este precaut cu strainii. Manifesta atitudine dominatoare fata de alti si fata de alte animale din gospodarie, chiar daca a fost socializat cu acestea. In general accepta copiii daca a fost socializat. Nu este un caine prea galagios.
 Blana acestui caine este usor de intretinut. Un pieptanat ocazional este suficient.Acest caine se simte bine in aer liber, intr-un spatiu adecvat pentru miscare, alaturi de un stapan experimentat in cresterea cainilor. Trebuie socializat si dresat.
 Dresajul trebuie sa fie facut de o persoana cu multa experienta, sa fie echilibrat, consecvent, dar nu sever. Sa se foloseasca un ton bland si o atitudine incurajatoare cand lucrurile merg bine. Un dresaj neadecvat poate avea consecinte imprevizibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu