marți, 15 mai 2012

Chow Chow



Este un câine de talie medie având părul de lungime medie, o constituție robustă, îndesat și scund. Chow Chow-ul prezintă un cap mare cu un craniu lat și plat având botul scurt și pliuri faciale care îi dau aspectul de animal permanent încruntat. Urechile îi sunt rotunde și mici, acestea fiind purtate ridicate în direcție verticală. Coada este răsucită și purtată ridicat peste spate. Mersul parcă îi este ca pe picioroange. Cea mai importantă și caracteristică trăsătură a câinelui este limba de culoare albastru-neagră, ceea ce este o raritate printre rasele de câini. Chow-Chow-ul are o blană formată dintr-un păr des și un puf moale. Cele mai frecvente culori sunt ruginiu, negru sau cafeniu deschis. Înălțimea la care poate ajunge este de 46-56 cm, iar greutatea nu depășește 25-38 kg.
 Fiind un membru al familiei, Chow Chow-ul este un câine afectuos și devotat, dar nu însă și față de străini. Datorită naturii sale protective, Chow Chow-ul poate da dovadă de agresivitate față de persoanele necunoscute. Acesta preferă să fie singurul câine din casă.
Fiind un câine distant și încăpățânat, dresajul poate fi dificil de realizat . Rasa îl recomandă ca un câine excelent pentru pază.
Au nevoie de periaj efectuat regulat, mai ales în zona gâtului, pe burtă și pe membre, unde părul formează coamă sau franjuri voluminoase. Năpârlesc consistent, pe toată durata anului. Nu suportă expunerea directă la soare pentru perioade îndelungate. Este bine ca în verile călduroase să fie tunși. Cele mai întâlnite boli: displazia de cot și cea de șold, luxația patelară, dereglările tiroidiene, afecțiunile oftalmologice.
 Prezintă aptitudini foarte bune ca și câine de pază, se adaptează foarte bine pentru viața în exterior, în curtea unei case. Pot fi crescuți și într-un apartament, ca și animale de companie, pentru că sunt destul de receptivi la dresajul de maniere și au un nivel de activitate redus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu